Ajankohtaista

 

 


19.3.2018


Jäsen, ilmoita sähköpostiosoitteesi


Australianpaimenkoirat ry kerää jäsenistöltään sähköpostiosoitteita mahdollista helpompaa laskutusta/tiedonantoa varten. Jokainen jäsen voi ilmoittaa tietonsa oheisella kaavakkeella, myös ne, jotka ovat tiedot jo muita reittejä ilmoittaneet. Tällä kaavakkeella on myös yksinkertaista ilmoittaa osoitteenmuutoksesta. Eli nyt kaipaisimme KAIKKIEN jäsenten päivitystä! Mahdollisimman pian, kiitos.


Kaavake löytyy täältä


4.4.2018


TOKON SM-JOUKKUEEN HAKUINFOA (haku 1.5. – 24.6.2018) - pidetty

 Australianpaimenkoirat ry lähettää TOKOn SM-kisoihin joukkueen. SM-kilpailut järjestetään Limingassa 18.-19.8.2018.
Joukkue koostuu kahdesta ALO-luokan koirakosta, kahdesta AVO-luokan koirakosta ja kahdesta VOI- tai EVL-luokan koirakosta, mutta joukkueessa on oltava vähintään yksi ALO-, yksi AVO- ja yksi VOI-/EVL-koirakko. Lisäksi joukkueeseen voidaan valita maksimissaan kolme varakoirakkoa. Tarkemmat säännöt löytyvät täältä: https://www.virkku.net/files/avoimet_sm_jarjestamisohjeet/spkl_toko_sm-jarjestamisohje_final.pdf. ALO-luokkaan hakevalla koirakolla tulee olla vähintään ALO3-tulos, AVO-luokkaan hakevalla joko TK1 tai vähintään AVO3-tulos, VOI-luokkaan hakevalla TK2 tai vähintään VOI3-tulos, ja EVL-luokkaan hakevalla TK4/TVA sekä vähintään kaksi EVL1-tulosta vuoden 2017 SM-kisojen jälkeen saavutettuna kahdelta eri tuomarilta.
Joukkuekoirakot valitaan huomioiden koirakoiden aiempi tulostaso, mikäli hakijoita on enemmän kuin joukkuepaikkoja. Liitäthän siis hakemukseen kopion koiran kilpailukirjasta. Hakuaika joukkueeseen alkaa 1.5.2018 ja päättyy 24.6.2018. Hakemukset voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (Huom. Kaksi A-kirjainta sukunimen lopussa). Hakemuksesta tulee ilmetä ohjaajan ja koiran nimi, ohjaajan yhteystiedot ja koiran rekisterinumero (+liitteeksi kisakirjan sivuista kopiot). Hakijan tulee olla Australianpaimenkoirat ry:n jäsen.


24.6.2018


AGILITYN SM-KILPAILUT - pidetty

Australianpaimenkoirat ry lähettää agilityn SM-kisoihin joukkueen (tai joukkueet, mikäli myös medeihin riittävästi hakijoita). SM-kilpailut järjestetään Vantaalla 16.-17.6.2018 ja joukkuekilpailu käydään la 16.6.2018.


19.3.2018

VUOSIKOKOUS 10.3.2018 - pidetty

Australianpaimenkoirat ry:n sääntömääräinen vuosikokous
10.3.2018 klo 10.00
RR-Promotionin tila Espoossa, os. Tiilenvalajantie 6 02320 Espoo.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat:
1.    Kokouksen avaus.
2.    Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri sekä kaksi pöytäkirjantarkistajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa.
3.    Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
4.    Hyväksytään kokouksen esityslista.
5.    Esitellään vuosikertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastajien lausunto.
6.    Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.
7.    Vahvistetaan toimintasuunnitelma, liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet sekä tulo- ja menoarvio.
8.    Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja erovuoroisten jäsenten tilalle uudet jäsenet sekä varajäsenet.
9.    Valitaan kaksi toiminnantarkastajaa ja heille varatoiminnantarkastajat.
10.    Valitaan edustajat Palveluskoiraliiton ja Helsingin seudun kennelpiirin vuosikokouksiin (kevät ja syksy).
11.    Muut asiat
11.1.    Päätetään PEVISA-ehdotuksen hyväksymisestä.
11.2.    Päätetään yhdistyksen julkaiseman Aussieuutiset-lehden tulevaisuudesta.
11.3.    Esitellään jalostuksen tavoiteohjelman päivityksen eteneminen.
11.4.    Esitellään uudet jalostussuositukset.
12.    Kokouksen päättäminen.

Huom. PEVISA-ehdotus avautuu kohdan 11.1 linkistä.19.3.2018

VUODEN 2017 KOIRA -KISA - palkinnot jaettu vuosikokouksessa


Osallistu Australianpaimenkoirat ry:n Vuoden 2017 koira -kisaan!
Voi kisata koirasi kanssa Vuoden Toko-, Agility-, Näyttely-, Paimen-, PK- ja Rally-tokokoiran tittelistä, Vuoden Tulokas -tittelistä tokossa, rallyssa ja pk-lajeissa sekä Vuoden
Hakukoira -kiertopalkinnosta. Kasvattajat voivat kilpailla Vuoden Kasvattaja -tittelistä.
Kisaan voi osallistua koira, jonka omistaja on Suomessa vakinaisesti asuva Australianpaimenkoirat ry:n jäsen.
Kisan säännöt ja pistelaskutaulukko löytyvät yhdistyksen nettisivuilta: www.australianpaimenkoirat.fi/yhdistys/dokumentit

 


1.6.2017


RALLY-TOKON ROTUMESTARUUSTULOKSET


Australianpaimenkoirat ry:n rally-tokon rotumestaruuksiin osallistui 20 aussieta, joista 18 teki tuloksen! Kovatasoista porukkaa. Rotumestaruus järjestettiin Laukaassa 25.5.2017.

 

Rally-tokon rotumestaruuden voittivat Tuuli Oksalahti ja Patchcoat Urania 93 pisteellä. Aussieista toiseksi mestari-luokassa tulivat Tiina Ahvenlampi ja Ghosteye's Elboron Eternal 92 pisteellä ja kolmansiksi Aija Tanskanen ja Hazelmoor Natty Napkin 89 pisteellä. 

 

Voittajaluokassa parhaiten aussieista menestyivät Saila Tiaisen omistama Emphatica's Naldo ohjaajanaan Elli Kinnunen 97 pisteellä. Avoimessa luokassa paras aussieparivaljakko oli Aija Tanskanen ja Emphatica's Naroona 93 pisteellä. Alokasluokan parhaita olivat Tuuli Oksalahti ja Ardiente Mata Pumas 100 pisteellä.

 

MES:

Oksalahti Tuuli & Patchcoat Urania 93 p -> ROTUMESTARIT 2017
Ahvenlampi Tiina ja Ghosteye's Elboron Eternal 92 p
Tanskanen Aija & Hazelmoor Natty Napkin 89 p
Vuorenmaa Kirsi & Kariluodon Aroviiriäinen 79 p
Rantanen Eija & Wirneen Jompsin Kumpsin 71 p

 

VOI:
Tiainen Saila (om.), Kinnunen Elli (ohj.) & Empathica's Naldo 97 p
Erkkilä Hanna & Sun spirit Summer Breeze 82 p
Juvonen Pipsa & Emphatica's Neytiri 82 p

 

AVO:
Tanskanen Aija & Empathica's Naroona 93 p
Mähönen Jaana (om.), Nyyssönen Taru (ohj.) & Bywater Patt-a-cake 0 p
Tuominen Heli & Puuttomantorpan Olisinpa aina Armas 0 p

 

ALO:
Oksalahti Tuuli & Ardiente Mata Pumas 100 p
Ahvenlampi Tiina & Ghosteye's Ice Spook 99 p
Utter Tiia & Pähkähullun Ruskariiviö 97 p
Makkonen Janni & Ardiente Nina Lopezno 96 p
Tanskanen Aija & Hazelmoor Yelly Bean 96 p
Siekkinen Linda & Hazelmoor Empress Empathica 94 p
Sojakka Roosa & Capricole Gold'n Silver 93 p
Vainio Mari & Blue-Beacon Blossom of my lifa 88 p
Viljamaa Raila & Blue-Beacon Beata of Golden Eye 70 p

 


19.5.2017

 

YHDISTYS KOKOAA JOUKKUEET AGILITYN SM-KISOIHIN JA AGIROTUUN - koottu

 

Australianpaimenkoirat ry kokoaa joukkueet vuonna 2017 sekä agilityn SM-joukkuekilpailuun että Agirotuun.

 

SM-joukkuekilpailu kisataan Lappeenrannassa lauantaina 17.6.2017. Hakuaika joukkueeseen on 1.5.-30.5.2017 ja hakemukset lähetetään sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (HUOM. Kaksi A-kirjainta sukunimen lopussa).

 

Valinnat tehdään eräpäivään mennessä hakeneiden joukosta SAGI:n ranking-listan 31.5.2017 tilanteen mukaisessa järjestyksessä. Mikäli joukkuetta ei saada kasaan ranking-listalla olevista koirakoista, voidaan valita myös muita kolmosluokassa kilpailevia koirakoita. Hakemuksesta tulee ilmetä ohjaajan ja koiran nimi, ohjaajan yhteystiedot, ohjaajan lisenssinumero ja koiran rekisterinumero. Hakijan tulee olla Australianpaimenkoirat ry:n jäsen. Huomaathan, että lisenssiehtojen mukaisesti kilpailulisenssin haltija voi poikkeuksellisesti edustaa toista SAGIn jäsenseuraa, jonka jäseneksi hän kuuluu, mikäli lisenssinhaltijan oma seura on antanut siihen kirjallisen luvan. Australianpaimenkoirat ry:n joukkueeseen hakiessasi sinulla tulee siis olla lisenssiyhdistykseltäsi lupa edustaa Australianpaimenkoirat ry:tä ja valituksi tulleiden tulee olla valmiita lähettämään edustuslupalomake 4.6.2017 mennessä.

 

Lisätietoja agilityn SM-kisoista: http://www.agilitysm2017.fi/

 

Epävirallinen agirotujoukkuekilpailu käydään Mikkelissä sunnuntaina 9.7.2017. Agirotuun haetaan yhtä mölliviestiin osallistuvaa joukkuetta ja kahta kisaavien viestiin osallistuvaa joukkuetta. Hakuajasta ja valinnoista tiedotetaan myöhemmin.

 

Lisätietoja agirotukilpailusta: http://www.agirotu2017.fi/

 


20.4.2017

 

Australianpaimenkoirat ry:n vuosikokouksessa 19.3.2017 päätettiin, että yhdistys hyvittää yhdistyksen jäsenen omistaman koiran selän virallisen kuvauksen lausuntomaksun Kennelliitolle.

 

Maksu tulee olla maksettuna ja terveystuloksen tulee olla julkinen ennen kuin yhdistys palauttaa rahat omistajan tilille.

 

Dokumentit-sivulta löytyy lomake nimeltä Terveystulokset, jolla voit hakea Kennelliiton lausuntomaksun hyvitystä yhdistykselle. Kun kuvautat koirasi selän, odota, että tulos tulee julkiseksi. Vasta sen jälkeen täytä lomake ja lähetä se yhdistyksen rahastonhoitajalle: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Korvaus koskee vuosikokouksen jälkeen kuvattuja koiria ja on voimassa tämän vuoden.

 

 


7.3.2017

 
Australianpaimenkoirat ry lähettää joukkueen Rallytokon Suomenmestaruus-kilpailuihin Seinäjoelle 19.8.2017.
 
Ilmoita halukkuutesi osallistua SM-kilpailuihin Australianpaimenkoirat ry:n joukkueessa viim. 21.6. Joukkueessa on oltava vähintään kolme koiraa: kaksi alemman luokan (ALO tai AVO) koiraa ja yksi ylemmän luokan (VOI tai MES) koira. Joukkueessa voi olla enintään viisi koiraa: kolme alokas- tai avoimen luokan ja kaksi voittaja- tai mestariluokan koiraa. Lisäksi yksi varakoira alokas- tai avoimeen luokkaan ja yksi varakoira voittaja- tai mestariluokkaan. Yksi ohjaaja voi olla vain yhdessä joukkueessa mutta voi ohjata samassa joukkueessa useampaa koiraa.
Yhdistys maksaa osallistumismaksut.
 
Ilmoittaudu mahdollisimman pian, viimeistään siis 21.6, Anne Huhtanen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Kerro viestissäsi omat ja koirasi tiedot sekä luokka, jossa kilpailisit. Huomioi osallistumiskriteerit, jotka löytyy täältä: https://lagu.fi/rtsm17/kilpailijoille/osallistumisoikeus/
 
 
 

1.3.2017

 

Yhdistyksen IT-toimikuntaan (kotisivujen päivitystä) haetaan osaajia tai tulevia osaajia. Liity mukaan, ole yhteydessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., niin kerromme lisää!

 

 


11.2.2016

 

Vuoden koirat 2015


Vuoden rally-tokokoira

FI AVA & AVA-H & MVA BH JK3 HK1 EK1 TK2 RTK4 Pyrzillac's Ax-on-man
& Anne Huhtanen


Vuoden rally-tokotulokas

BH RTK2 Wirneen Jokumuumuka
& Piritta Simonen


Vuoden agilitykoira

FI AVA EE AVA TK3 BH VK1 All About Me Diandra RV-E JV-E GV-N
& Sari Kariluoto


Vuoden tokokoira

FI TVA Snowhite Cowboys Lazzi
& Krisse Laaksonen


Vuoden tokotulokas

BH Särkivaaran Älä Lyö Yli Nyt
& Jenni Suomalainen


Vuoden pk-koira

FI KVA JK3 HK3 EK1 TK2 BH Of Gurrent Extreme Evita
& Mari Karpow


Vuoden pk-tulokas & Vuoden hakukoira

FI TVA HK3 BH Attic Angel's Capoeira Warrior
& Jenni Suomalainen


Vuoden näyttelykoira

EE MVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA NOJV-14 HeJW-14 LTJV-15 HeW-15 Seventy Seven Blow Your Mind
& Saara Hovi


Vuoden paimenkoira

BH PAIM-E Justus Rio Bravo OTDsd STDc
& Merja Tiainen


Vuoden kasvattaja

Glenhouse’s
Maarit Kandelberg-Harakka & Jouni Harakka


Onnittelut kaikille voittajille!

 

Tulokset kokonaisuudessaan

 

 


1.10.2015


Jäsen, ilmoita sähköpostiosoitteesi


Australianpaimenkoirat ry kerää jäsenistöltään sähköpostiosoitteita mahdollista helpompaa laskutusta/tiedonantoa varten. Jokainen jäsen voi ilmoittaa tietonsa oheisella kaavakkeella, myös ne, jotka ovat tiedot jo muita reittejä ilmoittaneet. Tällä kaavakkeella on myös yksinkertaista ilmoittaa osoitteenmuutoksesta. Eli nyt kaipaisimme KAIKKIEN jäsenten päivitystä! Mahdollisimman pian, kiitos.


Kaavake löytyy täältä
 

 


24.3.2015


Vuosikokous on yksimielisesti hyväksynyt muutoksen australianpaimenkoirien muotovalionarvoon vaadittaviin koe-/testituloksiin.


Jatkossa australianpaimenkoiran tulee Suomen Muotovalion arvon saavuttaakseen suorittaa:

Hyväksytysti suoritettu paimennuksen esikoe (PAIM-E) tai koulutustunnus 1-luokassa palveluskoira- tai pelastuskoira (IPOR) kokeesta tai hyväksytty luonnetesti.
24.3.2015


Australianpaimenkoirat ry:n hallitus on päättänyt 3.12.2014 myöntää ansiomerkit seuraaville ansioituneille jäsenilleen:
Kultaisen ansiomerkin saavat: Merja Isonikkilä, Maarit Kandelberg-Harakka, Jorma Kerkkä ja Anne Ojanen.
Hopeisen ansiomerkin saavat: Samuli Juntto, Teija Juntto, Mari Karpow, Satu Leinonen, Minna Saros, Satu Tanner, Taija Tanner ja Satu Tuomi-Storm.


Ansiomerkkien saajat palkittiin yhdistyksen vuosikokouksessa Lahdessa 15.3.2015.

 


24.3.2015


Vuoden koirat 2014


Vuoden kasvattaja
1. Maarit Kandelberg-Harakka ja Jouni Harakka, kennel Glenhouse's -168 p
2. Merja Tiainen, kennel Snowtime's - 74 p
3. Wilhelmiina Virolainen, kennel Patchcoat - 71 p
4. Mira Koskinen, kennel Popotin - 56 p


Vuoden näyttelykoira
1. sija, jaettu
Imperial Whist's Hert Honors Des Terres De Laumeneel EEJV-14 - 163 p, om. Heidi Hietala
FI Mva EE Mva S Mva NordJW13 Moon Shine Blue Unbreak My Heart - 163 p, om. Teija ja Milla Valkama
3. Seventy Seven Blow Your Mind EE JMVA NOJV-14 HeJW-14 -155 p, om. Saara Hovi
4. Glenhouse's Capricorn Pop - 120 p, om. Satu Anttonen
5. Basco Labakan Slovakia LT JMVA LV JMVA - 115 p, om. Saara Hovi


Vuoden agilitykoira
1. FI AVA, FI AVA-H, VK1, JK1 Shepmate`s All-In - 155 p, om. Sanna Jyrävänkoski
2. FI AVA EE AVA BH VK1 TK3 All About Me Diandra JV-E RV-E - 145 p, om. Sari Kariluoto
3. FI AVA & AVA-H BH JK3 RTK1 Pähkähullun Onninpoika - 144 p, Anne Huhtanen
4. FI AVA & AVA-H Fätorpets Kamomill - 140 p, om. Sanni Wahlroos
5. Ounou Mahoton Maitotyttö - 121 p, om. Sanni Wahlroos
6. TK1 BH Kariluodon Ampuhaukka JS-O RS-O - 115 p, om. Sari Kariluoto


Vuoden paimenkoira
1. BH Snowtime´s Deputy Sheriff OTDd STDc OTDs 1st leg - 499,5 p, om. Merja Tiainen
2. BH TK1 JK3 HK3 Ardiente Caballero Eneas ATDsd OTDc - 482 p, om. Gabi Tuomi
3. BH Justus Rio Bravo OTDsd - 384,5 p, om. Merja Tiainen
4. BH RH-FE TK1 Diamond Bluff Paris Texas ATDds OTDc1stleg - 240,5 p, om. Merja Tiainen

Vuoden pk-koira
1. HK1 JK3 BH TK2 Of Gurrent Extreme Evita - 110 p, om. Mari Karpow
2. FI KVA HK3 JK3 EK1 BH Ghosteye's Full of Action - 48 p, om. Timo Rautio
3. HK3, JK3, BH Snowtime's Dusty Desert STDd & STDs first leg - 36 p, om. Kirsti Pitkänen


Vuoden pk-tulokas
1. FI TVA BH JK1 Attic Angel's Bridesmaid Skipper - 12 p, om. Mervi Sahlström


Vuoden hakukoira -kiertopalkinto
HK3, JK3, BH Snowtime's Dusty Desert STDd & STDs first leg - 9 p, om. Kirsti Pitkänen


Vuoden tokokoira
1. FI TVA Glenhouse´s Zerafina - 65 p, om. Merja Kärkkäinen
2. FI & EE TVA BH Attic Angel's Coyote She-Ra - 48,7 p, om. Veera Korhonen
3. TK1 TK2 Popotin Cabrales - 36 p, om. Katariina Salo
4. Ghosteye's Ice Fern - 31 p, om. Heidi Lukkarila
5. Puuttomantorpan Lupsakan-Lystikäs -18,5 p, om. Kirsi Vornanen
6. JK3 HK1 BH TK2 Of Gurrent Extreme Evita -17p, om. Mari Karpow
7. Ghosteye's Hardybear -11,7p ohj. Susa Rantala, om. Timo Rautio


Vuoden toko-tulokas
1. TK1 TK2 Popotin Cabrales – 36 p, om. Katariina Salo
2. Ghosteye's Ice Fern – 31 p, om. Heidi Lukkarila
3. Puuttomantorpan Lupsakan-Lystikäs – 18,5 p, om. Kirsi Vornanen
24.3.2015


Australianpaimenkoirille on valmistunut 7 uutta ulkomuototuomaria.


Uudet tuomarit: Rune Fagerström, Tuula Savolainen, Tuire Okkola, Tarja Löfman, Veli-Pekka Kumpumäki, Marianne Holm sekä Maija Mäkinen.

 


 3.9.2014

 

Hallitus tiedottaa,

JTT:n päätös rotukohtaisista erityisehdoista


Hallitus yhdessä Elli Luotolan sekä monien muiden asiaa ajavien kanssa on saanut pitkällisen projektin päätökseen ja ylpeänä esittää juuri hyväksytyn Suomen Kennelliiton jalostustieteellisen toimikunnan päätöksen koskien ASCA-rekisteröityjen koirien rekisteröimistä FCI-rekisteriin Suomessa. Tällä päätöksellä tulee toivottavasti olemaan rodullemme monia uusia mahdollisuuksia geenipoolin laajenemisen myötä.

Hallitus kiittää lämpimästi kaikkia projektiin osallistuneita.

Australianpaimenkoirat ry:n hallituksen puolesta,

Satu Leinonen
Australianpaimenkoirat ry:n puheenjohtaja

JTT:n päätös 19.8.2014 (8/2014):
Toimikunta hyväksyy seuraavan lisäyksen australianpaimenkoiran rotukohtaisiin erityisehtoihin:
Australian Shepherd Club of America (ASCA) -rekisterissä oleva tuontikoira voidaan omistajan anomuksesta merkitä ER-rekisteriin. Koiran pitää olla tunnistusmerkitty Kennelliiton hyväksymällä tavalla. ASCA-rekisteriin merkittyä ulkomaista urosta saa käyttää jalostukseen, jolloin jälkeläiset merkitään ER-rekisteriin.